Raad van State houdt beroepszaak tegen afslag A9 aan

Op 9 januari 2018 hebben de Vogelwerkgroep Midden Kennemerland en de Vogelwerkgroep Alkmaar beroep aangetekend tegen het Bestemmingsplan Aansluiting A9 bij Heiloo.  De Raad van State houdt deze beroepszaak aan, zo heeft zij 6 maart bekend gemaakt.
 
De vogelwerkgroepen beroepen zich onder meer op de PAS wetgeving. Deze Nederlandse wetgeving is bepalend voor de maximale neerslag (depositie) van stikstof in beschermde, Natura 2000 gebieden.
 
Er geldt ook Europese wetgeving en daar moet Nederland aan voldoen. De Raad van State onderzoekt momenteel of de Nederlandse PAS wetgeving voldoet aan de  Europese Habitatrichtlijn. Daartoe heeft de Raad van Staten een aantal (prejudiciele) vragen voorgelegd aan het Europese Hof van Justitie.
 
Pas als het Europese Hof deze vragen beantwoord heeft, zal de Raad van State het beroep van de vogelwerkgroepen en nog vier anderen tegen het bestemmingsplan, verder in behandeling nemen. Met het indienen van een Voorlopige Voorziening willen de indieners van het beroep voorkomen dat de gemeenten Heiloo en Castricum nog vóór de uitgestelde uitspraak van de Raad van State starten met werkzaamheden of andere onomkeerbare activiteiten.
 
 
 

Terug